Hoi, ik ben Wendy Pilon, fotograaf. Zoals zovelen begon ik ooit met fotograferen als een hobby, om herinneringen vast te kunnen houden. Ik schoot leuke plaatjes van vakanties en van mijn dieren. Maar al snel was ik hiermee niet meer tevreden; ik wilde méér en beter dan doorsnee kiekjes maken. Want overal om me heen zag ik beelden die het waard waren om natuurgetrouw vast te leggen. En dat wilde ik dan wél zo perfect mogelijk doen.

Voor foto’s die perfectie benaderen heb je speciale spullen nodig. Met alleen een leuk cameraatje red je het niet. Dus mijn hobby begon financieel behoorlijk uit de hand te lopen. Het verliezen van mijn baan in 2018 was aanleiding om ook TIJD in mijn uit de hand gelopen hobby te gaan investeren. Kennis van zaken is – naast professionele apparatuur – essentieel voor het maken van kwalitatief goede foto’s.

Ik schreef me in bij de Foto Academie in Amsterdam en ben inmiddels geslaagd voor twee modules (Basis en Uitbouw). Daar blijft het natuurlijk niet bij; ik ga door met het ontwikkelen van mijn kennis, want mijn uiteindelijk doel is om veel meer met fotografie bezig te zijn. Met fotografie ben ik non-stop bezig, waar ik ook ben. Of het nu in gedachten is of in de praktijk. Overal zijn beelden die ik wil “vangen” om vervolgens aan anderen te kunnen laten zien wat ik zag.

Mijn hobby is nu ook (een deel van) mijn werk geworden. Ik maak portretten van mensen en dieren, ook op locatie. Hiervoor kan ik mijn mobiele studio meenemen, maar minstens zo leuk is het om karakteristieke actiefoto’s te maken. Een hond die rent in een weiland, een barbecueliefhebber met een lap vlees in de hand, een tekstschrijver in haar kantoor, in de tuin of relaxt op bed met alle paperassen om haar heen en de laptop op schoot. Dát soort foto’s zijn ongedwongen en tonen de mens of het dier zoals ze werkelijk zijn. Vind je het leuk om mij beter te leren kennen, volg dan mijn blog. Of volg me op Facebook , Instagram en/of LinkedIn.​Wil je een fotoshoot doen, heb je interesse in één van mijn foto’s als wanddecoratie of wil je meer vrijblijvende informatie? Laat het mij weten via mail ( wendy@pilonfotografie.nl ) of telefoon 06- 50628602.